Cognatus.se

Välkommen till Cognatus.se. Cognatus är latin och kan översättas med blodsband. Här på min, Jonas Magnussons, plats på nätet kommer det att redovisas en hel del blodsband. Mycket annat som rör i första hand min hobby, släktforskning, kommer också att dyka upp.

Jag är en glad amatör och har endast sysslat med släktforskning sedan hösten 2007. Jag försöker hålla en god kvalitet på det jag visar på den här sidan men saker och ting kan bli fel så tveka därför inte att kontakta mig om ni har synpunkter.

I fokus

2012-01-28
Mycket på gång
I november lanserade jag Nomago och där finns det mellan fem och tio böcker som är på gång och som jag har tillgång till, som jag inte hunnit få färdigt. Detta på grund av att databasen även ledde till intressanta kontakter!

En användare av Nomago har skickat mig cirka ett hundratal digitaliserade böcker med koppling till genealogi. Därmed lade jag om fokus och började mata in dessa i Project Runeberg. Efter att ha jobbat ett tag med det saknade jag ett verktyg för att söka bland just den typen av litteratur. Därför började jag skissa på en bibliotekskatalog och har skapat en sådan i betaversion. I dagsläget har ca 250 böcker lagts in och klassificerats. Men det finns fler!

Men nu så har två universitetskurser börjat så plötligt försvann all tid och utvecklandet av ovanstående får stå tillbaka en smula, jag tror dock inte det kommer stå helt still.

Men det kommer ju en tid efter sluttentamen, då tar vi tag i de bitarna igen på allvar!Arkiv

2012-03-13
Ett litet bidrag till Wiki-Rötter
Idag ägnade jag en liten stund åt att plita ner en lite wiki-artikel om Apotekare på Wiki-Rötter, Sveriges Släktforskarförbunds egen wiki om släktforskning....
Läs mer...

2012-02-28
Kurserna har rullat igång
De båda universitetskurserna jag läser har rullat igång och den första inlämningsuppgiften färdigställdes under gårdagen. En intressant uppgift som gav...
Läs mer...

2011-11-12
Då kör vi!
Nu så är då äntligen mitt lilla projekt så pass färdigt att jag känner att jag kan lansera det! Ett ganska stort antal timmar framför datorn har resulterat...
Läs mer...

2011-06-28
Svar på replik i Diskulogen
Jag fick en replik på artikeln i förra numret av Diskulogen. I det nya numret som damp ner i brevlådan idag finns denna replik och mitt svar på densamma.
Läs mer...

Läs fler äldre artiklar här...

Uppdateringar

2011-08-11
Skolfoton
Skolfoton som var med i 2011 års Vi i Vänge är nu upplagda för beskådan. Ta en titt på sidan Vi i Vänge och hör av er om ni känner igen någon!

2011-06-28
Fler vykort utlagda
Jag har lagt ut lite fler vykort till försäljning. Bland annat en del riktigt gamla kort från Malmö.

2010-12-13
Vykort
Jag har lagt ut ca 440 vykort till försäljning på min vykortsloppis .

2010-10-25
Ny sida, ny artikel
Under Hembygd har jag lagt till en sida om Järlåsa. Där finns nu en PDF med en handskriven bok om Bredsjös historia.

2010-09-16
Födda Eksjö uppdatering
Födda i Eksjö har uppdaterats med en missad födsel 1647-11-07.

2010-09-15
Lite nytt under Hembygd
Jag har lagt till rubriken Åland och skapat två nya artiklar. En om att "Gubblaget" i Ekeby behöver förstärkning och en om fornborgar i trakten.

Tidigare uppdateringar...

© Jonas Magnusson, www.cognatus.se