Vi i Vänge


Vi i Vänge 2011

Vi i Vänge är alltså den årsskrift som Vänge Hembygdsförening har gett ut en gång per år från och med år 1990. Sedan våren 2008 sitter jag med i redaktionen för tidningen och gör diverse saker som berör denna skrift. Jag skriver artiklar med allt vad det innebär av förarbete, letar skribenter, layoutar mm mm. Det blir stundtals ganska intensivt, men jag tycker detta arbete är ruskigt roligt!

Vi i Vänge 2011

Årets utgåva av Vi i Vänge avhandlar bland annat nedanstående:

- En semesterresa per bil anno 1927
- Wänge dansgillen
- Hägnader
- En brottsling som försökte stjäla vårt kyrksilver
- Samt annat smått och gott...

Här är de utlovade förstoringarna av skolfotografierna som fanns med i 2011 års utgåva av Vi i Vänge. Känner ni igen någon ta då kontakt (helst via mail)med mig och berätta vad du vet! Klicka på bilderna nedan:

Bild 1 skol1 Bild 2 skol2 Bild 3 skol3

Bild 4 skol4 Bild 5 skol5


Tidningen är på 40 sidor och kostar 50kr + porto. Den går att köpa via mig så använd något av sätten på Kontaktsidan.

Äldre årgångar

Det går att köpa äldre årgångar av Vi i Vänge i mån av tillgång. Just nu är det årgångarna 1990 och 2008 som är slutsålda. Vill man veta vad som avhandlas i respektive nummer eller om man söker information om ett särskilt ämne kan man använda sig av det register för perioden 1990 - 2007 som fanns med i 2008 års utgåva:

Register Vi i Vänge, 1990-2007

Priset är 10kr/tidning för 1991-2007 och 20kr/tidning för 2009 + porto. Bra att veta är att hanteringstiden för en beställning av äldre årgångar kan vara ganska lång.

ÖPPEN REDAKTION!


Under denna rubrik kommer jag att presentera en del av det redaktionella arbetet som pågår inför kommande nummer. Det vill säga det arbete som jag tror mår bra av att det finns en möjlighet för utomstående att bidra och påverka. Vill och kan Du det så hör gärna av dig till oss på viivange@hotmail.com
____________

BILDER

Har Du äldre fotografier eller vykort med anknytning till Vänge vore det oerhört roligt om du kunde höra av dig till redaktionen! Det kanske finns en underhållande eller informativ berättelse kopplad till någon bild? Vill du försöka ta reda på vem eller vilka personer är på en bild i din ägo?

Om inte just Du kanske har något av det nämnda i din ägo så kanske du känner någon som har. Hör av dig till oss så kan vi ta den kontakten, alla tips är av intresse!
Företagare av idag
Vi planerar även en artikel om driftiga företagare i Vänge och här handlar det om sådana som är verksamma idag. Känner du till någon som tillverkar något hemma och ägnar kvällar och helger åt att sälja det? Vad finns det för företagare att uppmärksamma i Vänge, hjälp oss hitta dem som förtjänar det!
Lovisedal
Jag jobbar med att färdigställa en atikel om Lovisedal, det vill säga de fyra fastigheter som idag har adressen Gamla Salavägen 3-9.

Jag är intresserad av bilder, berättelser, minnen, ja kort och gott allt som rör handlare C.G Lundgren, hans hustru Lovisa och de fyra barnen som ärvde varsin av fastigheterna.
Har Du något att berätta om Vänge?
Är det så att Du som läser detta har något att berätta om Vänge, något ganska gammalt eller kanske något relativt nytt?

Vi är hela tiden beroende av bidrag från er läsare och jag är övertygad om att det finns massvis med läsvärda berättelser någonstans i era bakhuvuden, släpp gärna fram dessa! Hör av er till oss på redaktionen och tala om för oss vad det är ni kan tänka er att berätta, så hjälper vi er så gott vi kan till ett bra resultat!

© Jonas Magnusson, www.cognatus.se